LVC: Herkansing kwart finales, 2 matchpunten!

  • Author: Yan T.
    Date: do, 28/11/2002 - 02:00

Oneworld USA 67 droogt Stars & Stripes af met 01 :02 :
Ken Read had het de eerste 2 keer in de pre start niet gemakkelijk tegen James Spithill maar bleek deze keer zijn weg gevonden te hebben door vrij en met snelheid naar de startlijn te gaan. Met nog 3sec te gaan viel hij ineens af blijkbaar denkende te vroeg te zijn hoewel hij volgens de televisie beelden nog een halve bootslengte had. Deze beweging was van geen belang voor de uitslag van de race maar leidde er wel toe dat Oneworld die na de start overstag
naar stuurboord ging kon profiteren van eerst te liggen en de race te
leiden. Spithill schaduwde S&S en beschermde de rechtse kant van de baan en kwam zo 19sec voor S&S aan de eerste bovenwindse boei. Die voorsprong verlengde zich tot een dikke minuut aan de finish en verhoogden hun puntenstand tot 3. Als ze morgen winnen ligt Stars & Stripes eruit.

Oneworld leidt bij een beste van 7 races met 3-0

Luna Rossa ITA 74 droogt Victory af met 51sec :
Met prada die 2-0 voorstaat moest Victory andere strategieën boven halen om toch enige kans van slagen te hebben. Er was tijdens de pre start duidelijk meer agressie in de zeilwijze van Zweedse stuurman Jesper Bank. Orm kwam langs achter aanvaren en liep langs zijn loefzijde van Prada op. Dit leidde ertoe dat ze nek aan nek samen op snelheid over de startlijn gingen en dit voortzette gedurende het gehele eerste rak. Orm die van het bakboord voordeel genoot ging eerst met een verschil van 9sec om de bovenwindse boei (dit na 19 keer overstag te zijn geweest!). Na een mooie schijngijp om wat ademruimte te hebben liep het niet meer zoals gewenst bij de Zweden. Prada sloeg erin om voor de wind over Orm te lopen waarna beide schepen gijpten met de Italianen langs lij en oploevend. In een paar minuten tijd verloren de Zweden hun leidersplaats, braken hun spi-boom, visten met hun spi de gehele Hauraki baai leeg en haalden een penalty op hun hals toen ze tijdens de spi drop het Italiaanse jacht raakten! Ik heb mensen gekend die voor minder overboord sprongen. Zonder spi-boom sloegen de Zweden er toch nog in om uitzonderlijk dichtbij te blijven, zelfs in te lopen tot op 7 sec bij de benedenwindse boei. Maar
evenals Oneworld haalde Prada hun 3de punt binnen en liggen de Zweden eruit als ze morgen geen punt in de wacht slepen.

Luna Rossa leidt bij een beste van 7 races met 3-0

Meer Louis Vuitton Cup nieuws:

www.louisvuittoncup.yahoo.com

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: