Vergadering SKJ - meetbriefhouders en clubs! (NED)

  • Author: Ice
    Date: do, 28/11/2002 - 02:00

Op 26 september 2002 werd op het kantoor van de KNWV in Bunnik (NED) de jaarlijkse bijeenkomst gehouden voor meetbriefhouders en wedstrijdorganiserende verenigingen. De redactie van Clubracer was onder het mum van deelnemer en pers aanwezig en kon enkele vragen afschieten. Een van mijn vragen was hoe dat het IMS nog stand gaat houden tussen de marketing pletwals van het IRC en het terugbrengen van Performance Curve in IMS naar een tripple number systeem. De verbondsbezem werd ook ter bespreking gebracht wegens het minimale deelnemers veld.

Het verslag van deze bijeenkomst is in zijn geheel te downloaden vanaf de website van het Marac, of direct onder deze link: Verslag van de bijeenkomst in PDF formaat

Noordzeeclub Klassenorganisatie ORC/IMS

Afgelopen zomer is de Noordzee Club door het KNWV erkend als klassenorganisatie van IMS en ORC gemeten kajuitzeiljachten. De Noordzee Club is opgericht in 1947 met als doel het bevorderen van wedstrijdzeilen op zee in de ruimste zin des woords. Door het verwerven van de status van klassenorganisatie kunnen de IMS/ORC meetbriefhouders, die lid worden van de Noordzee Club, mede het beleid bepalen van het wedstrijdzeilen in voorkajuitzeiljachten Nederland. In overleg met de Commissie Scherpe- Kajuitzeiljachten van KNWV, wordt momenteel gewerkt aan een integratie van de commissie in de Noordzee Club klassenorganisatie. Hierdoor kan de Noordzee Club klassenorganisatie net als andere klassenorganisaties haar stem bij het KNWV laten horen en kunnen intern besluiten genomen worden over bijvoorbeeld de samenstelling van de KNWV wedstrijdkalender, kampioenschappen, klassenwijzigingen, etc. Momenteel is het 7-koppige bestuur hard aan het werk om de structuur van de vereniging aan te passen aan de nieuwe situatie. We werken er aan om komend zeilseizoen actief voor de wedstrijdzeilers naar buiten te treden en daardoor veel zeilers te mogen vertegenwoordigen! Geïnteresseerden kunnen zich melden bij het secretariaat.

Veranderingen in de organisatie
Inmiddels is het Marac volledig geïntegreerd in het KNWV op de afdeling Techniek & Ledenservice en is er een nieuwe werknemer aangenomen voor de administratieve zaken. Hierdoor zijn we beter bereikbaar en hopen we ook de meetbriefhouders sneller te kunnen helpen. Contact opnemen met het Marac kan nu op de volgende manieren:

Administratie en algemene zaken: dagelijks van 9:00 -17:00 uur
Huibert Brands, T 030-6566579, F 030-6564783, E huibert.brands@knwv.nl

Scheepstechnische zaken: dinsdag en donderdag van 9:00 - 17:00 uur
Marcel Wagenaar, T 030-6566588, F 030-6564783,
marcel.wagenaar@knwv.nl

Meetbriefverlengingen 2003
Sinds enige tijd staat in het reglement voor meetbrieven dat de meetbrief een abonnement is, dat jaarlijks automatisch verlengd wordt. Tot nu toe is hier nog niet naar gehandeld. Komend seizoen echter, gaan wij naar iedereen die dit jaar een meetbrief had, de nieuwe meetbrieven automatisch versturen met een acceptgiro. Het meetbrief abonnement kan jaarlijks voor 1 november opgezegd worden. Waarschijnlijk kunnen wij vanaf de 2e week van april alle meetbrieven gaan versturen. Wijzigingen die voor 31 maart aangeleverd worden kunnen nog kosteloos worden verwerkt. Daarna rekenen wij een tarief van € 33,50.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: