Conny van Rietschoten trofee! (NED)

ROTTERDAM - Zeezeiler Dirk de Ridder, lid van W.S.V Noord-Beveland, heeft gisteravond de Conny van Rietschoten Trofee 2002 ontvangen uit handen van de befaamde naamgever. De 29-jarige Rotterdammer kreeg de prestigieuze onderscheiding voor zijn aandeel in de Volvo Ocean Race.

De Ridder werkte acht maanden lang als trimmer op het winnende Duitse jacht Illbruck. De premie die de profzeiler daarmee incasseerde, investeerde hij in een Star, het boottype waarmee hij met broer Hendrik Jan de Olympische Spelen van Athene hoopt te halen.

De Ridder kreeg de voorkeur boven onder anderen de Terneuzense zeilster Klaartje Zuiderbaan, die stuurvrouw was van de Amer Sports Too, het enige vrouwenschip dat deelnam aan de Volvo Ocean Race. Zuiderbaan had overigens al voorspeld dat zij niet de hoofdprijs zou winnen. ,,Ik zou verbaasd zijn wanneer Dirk de Ridder die prijs niet krijgt``, zei ze vooraf al.

De Van Rietschoten Trofee werd dit jaar voor de twintigste keer uitgereikt. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een Nederlandse zeiler of zeilster die een opmerkelijke prestatie heeft verricht. Naamgever Van Rietschoten won in 1978 en 1982 de Whitbread Race, de zwaarste zeilrace ter wereld. Vorig jaar won Piet Vroon uit Breskens de hoofdprijs.

Meer info:
www.stichtingzeiltrophy.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: