Herkansing kwart finales in het voordeel van Prada

  • Author: Yan T.
    Date: vr, 29/11/2002 - 02:00

Luna Rossa ITA 74 droogt Victory af met 01:37:
Er staat een punt achter Victory Challenge en het was Prada die ze uit de Louis Vuitton Cup kegelde geleid door Francesco de Angelis. Magnus Holmberg die voor de gelegenheid de plaats van Jesper Bank in nam kon het tij ook niet doen keren, Rod Davis stuurman Van Prada deed wat er van hem verwacht werd en schuivde Prada door naar de halve finales. Davis startte aan de boei kant van de lijn en na een dial-up nam Prada het initiatief door sneller te accelereren terwijl Orm stil bleef liggen alle moeite van de wereld erbij halende om op snelheid te komen. Prada startte aan de favoriete linkse kant en ging op snelheid over de lijn, ging dan overstag naar stuurboord om het Zweedse schip te schaduwen. Kleine liftjes hielpen
Orm op een beetje voorsprong en toen ze op de lay-line overstag gingen kwamen ze aan de boei met 15sec voorsprong op Prada. Holmberg ging met een gybe-set om de boei en Prada gijpte mee om direct te schaduwen. Daarna was het Prada's voortreffelijke voordewindse snelheid die de Zweden de das om deed, Francesco de Angelis rondde de benedenboei met 26sec winst. Murphy
kwam bij Orm weer op bezoek toen in het laatste aandewindse rak de genua sluiting brak, het voordekteam deed een voortreffelijke job maar dit voorval was de laatste nagel in de doodskist van Victory Challenge wanneer de snelheid terugviel tot 2 knopen en Prada vrij naar de halve finale kon zeilen.

Prada won de herkansing van de kwartfinales met 4-0

Oneworld USA 67 droogt Stars & Stripes af met 1min:
Ken Read kwam in de pre start ietwat agressiever voor de dag hopende op een vroegtijdig voordeel tegenover Oneworld. Terwijl hij (Ken Read) gedurende de 5min periode van de start controleerde brak hij de controle af en ging voor de boei kant van de start. Oneworld was eveneens laat aan de startboot en gedurende het eerste stuk na de start was het Stars & Stripes die aan de lij zijde van Oneworld de lakens uitdeelde. Op deze manier duwden ze Spithill terug naar de rechtse kant van de baan maar een rechtse shift gaf Oneworld een licht voordeel dat ze een 20sec voorsprong aan de eerste bovenwindse boei gaf. Qua snelheid moest Stars & Stripes niet echt onderdoen voor Oneworld en kon druk op hun blijven zetten. Op elk van de drie volgende rakken won Ken Read
enkele seconden op Oneworld. Totdat James Spithill een perfect aandewinds rak zeilde en hun voorsprong tot 21sec verlengde aan de laatste bovenwindse boei. De spi van Stars & Stripes raakte bij het hijsen de boei en zo haalden ze nog een penalty binnen die hen helemaal de das om deed.

Oneworld won de herkansing van de kwartfinales met 4-0

Wist je dat een America's Cup zeilteam uit 16 zeilers bestaat?

Meer Louis Vuitton Cup nieuws:

www.louisvuittoncup.yahoo.com

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: