Route du Rhum: Belgacom in St Malo

Dinsdagavond 29 oktober is hij in Port La Forêt vertrokken en de donderdagnacht is de trimaran in St Malo aangekomen vanwaar hij zal vertrekken voor de Route du Rhum. Het reglement verplicht de deelnemers inderdaad om in de dokken van de piratenstad aanwezig te zijn vanaf 1 november.

Jean-Luc zeilde samen met Luc Bartissol, zijn technisch directeur en ook al waren de laatste weken nogal winderig, toch verliep hun tocht zeer rustig, bijna in "doldrum-omstandigheden"!

De 10 volgende dagen zullen door het technische team vooral benut worden om de laatste zaken verder op punt te stellen, om de zakken met eten aan boord te laden, om watervoorraden op te slaan, om te poetsen, op te ruimen, om alles opnieuw en nog eens opnieuw te checken, voor de briefings en andere veiligheidsvergaderingen, voor persconferenties, meteo-analyses enz...

De enige trimaran die nog afwezig is, is de splinternieuwe Géant van Michel Desjoyeaux, de beroemde winnaar van de Vendée Globe en bemanningslid van de Belgacom tijdens het vorige seizoen. Zijn boot heeft inderdaad een aantal technische problemen gekend tijdens zijn kwalificatie en moest daardoor enkele dagen opnieuw naar de werf. Hij zou maandag moeten aankomen.

Nog even herhalen dat de start op 10 november om 13u45 zal worden gegeven.

www.belgacomsailing.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: