LVC: Race dag 8 en Oracle breekt een spi boom...

  • Author: Yan T.
    Date: ma, 04/11/2002 - 02:00

USA 76 droogt Le Défi FRA 69 af met 01:07 : Peter Holmberg domineerde de start door vlak voor Le Défi over de lijn met betere boot snelheid. Le Défi met Luc Pilot aan het roer klapte weg over stuurboord en Chris Dickson reageerde daarop door te volgen en af te dekken. Beide schepen vaarden een lang rak naar de stuurboord lay line met de Amerikanen langzaam uitlopend door hoger te lopen en betere bootsnelheid. USA 76 ronde als eerste de boei
met 46 sec voorsprong. Het roer op het Amerikaanse schip werd gehanteerd door zowel Holmberg als Dickson en beide waren ze in staat om op het voordewindse rak hun voorsprong nog te vergroten. De snelheid van het Franse schip nam toe toen de wind dat ook deed en ze verloren maar 4 sec op het volgende rak van 3 mijl. Maar wat de Fransen ook deden, ze waren niet in staat om het eerste verjaardags geschenk van Dickson in gevaar te brengen.

USA 76 droogt Orm SWE 73 af met 43sec: Een opwindende en agressieve pre start met Jesper Bank die aan het roer van Orm het initiatief van de start nam en USA 76 onder druk zette. Stuurman Peter Holmberg liep mooi boven de Zweden in een spanned aan lopen van de startlijn zéér dicht bij het startschip. Beide schepen kruisten de lijn op hetzelfde momment met Oracle nipt in controle op de rechtse kant. Bank's waarschijnlijk enige kans om Oracle uit te sluiten was op dit moment dat hij de deur kon dicht doen zodat
de laatste niet kon starten door geen plaats te laten tussen hem en het startschip. Oracle nam langzaam de leiding over door een betere hoogte en snelheid en in een lang rak naar de bakboord lay line. Oracle BMW Racing schaduwde elke beweging van Orm wanneer die probeerden vrije wind te vinden.
USA 76 rondde 43 sec voor Orm, ze leken op een comfortabele overwinning af te stomen totdat de crew de spi hees en op dramatische manier de spi boom brak zodat ze in de 20knopen wind bijna plat gingen. 250m achter deze actie kwam Orm rond de boei, zij zagen de problemen op USA 76 en opteerden voor
winst. Chris Dikson nu aan het roer hield de spi vol terwijl het voordek team een soort mantel over de gebroken boom monteerden en hem terug in werking stelden in niet minder dan 4 min! Door deze match te winnen ging Dickson naar een tweede plaats in de Challanger uitslag.

TEAM Totaal Punten

Alinghi Challenge 13

Oracle BMW Racing 12

OneWorld Challenge 12*

Prada Challenge 11

Victory Challenge 7

GBR Challenge 7

Team Dennis Conner 6

Le Défi ARÉ°VA 2

Mascalzone Latino 1

* OneWorld heeft 1 punt penalty tegen gehad.

Wist je dat de Verenigde Staten de America's Cup 132 jaar in hun bezit hadden?

Meer LVC nieuws:
www.louisvuittoncup.yahoo.com

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: