Louis Vuitton Cup: 12 november kwartfinales!

  • Author: Yan T.
    Date: di, 05/11/2002 - 02:00

Er gaan 8 teams door naar de kwartfinales, deze 8 worden in twee groepen verdeeld (laat ons ze A & B noemen om het gemakkelijk te maken)van uiteraard 4 boten. In de ranking van deze groepen staan respectievelijk Alinghi en Victory op de eerste plaats. De winnaars hebben het voordeel om hun tegenstander te mogen kiezen, en de twee overige teams varen dan ook tegen elkaar. Alinghi koos Prada als tegenstander wat dan inhield dat Oracle en
Oneworld het onder elkaar zouden uitvechten. Michel Bonnefous zei dat het geen gemakkelijke beslissing was. De drie teams waar we uit moesten kiezen zeilen alle op een hoog competitie niveau. En Prada was de meest logische beslissing.
Alinghi's keuze was geen verassing voor ons zei Francesco de Angelis. Het feit dat we bij de eerste vier waren betekende dat we een zeer sterke tegenstander zouden hebben en vroeger of later zouden we dan toch tegen elkaar uitkomen. We hebben een belangrijke week voor de boeg om ITA
80 op level te krijgen. Deze week moeten we beslissen welke boot we tegen Alinghi zullen inzetten. Het is een moeilijke keuze maar het zal voor ons ook een bevestiging zijn of we al dan niet nog in de wedstrijd zijn.

De 2 winnaars van deze groep (A) gaan dan direct naar de halve finales terwijl de verliezers een tweede kans krijgen. Victory winnaar van groep B opteerde voor Le Défi. Als je de tegenstanders met elkaar vergelijkt was er voor ons eigenlijk geen keuze, Le Défi was het meest logische volgens Jesper Bank schipper van Victory Challenge. We hopen alleen dat nu ze nummer 8 zijn ze ook zullen blijven zeilen als nr. 8!
Bank zei ook dat zijn team nog steeds vorderingen maakt en hij rekent op een betere bootsnelheid en een betere potentie dat zijn team in huis heeft om deze ronde tot een goed einde te brengen.

De verliezers van deze groep liggen uit de race terwijl de winnaars tegen de verliezers van groep A uitkomen voor hun tweede kans. De kwartfinales houden in dat de eerste die 4 punten heeft in een totaal van zeven races wint.

Wist je dat geen enkel Europees land ooit een America's Cup won!

Meer LVC nieuws:
www.louisvuittoncup.yahoo.com

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: