Verslag 1e winterwedstrijd Drimmelen (NED)

4 november 2002, een deel van ons team heeft afgelopen zondag de 1e winterwedstrijd in Drimmelen (NED) meegevaren.
Mathijs als voordekker/mastman op de Beluga (Jeanneau 35 Sunfast van Mark de Vries) en Renate en Jules op de Isis 21 van Joost Havermans. Bij de 2e wedstrijd (op 24 november) zullen ook Jochum en Arjen op de Beluga meevaren.

De voorspellingen waren al de hele week gunstig : zonnetje en 5 bft. Kortom ideale condities om eens even lekker de Amer op en neer te knallen. Zaterdagavond Stampot Boerenkool bij Renate, gevolgd door wat gezellig pils drinken (nieuw op te starten traditie), toch nog redelijk op tijd in bed en de volgende ochtend op tijd in de haven.

Boot optuigen, Thies vanuit de verkeerde haven naar Drimmelen loodsen, inschrijvingen doen, en natuurlijk de Jongert Jongens begroeten. Zouden ze deze keer wel de wedstijd kunnen uitvaren ??
Spanning genoeg dus.

Meer dan 75 schepen aan de start zorgde voor behoorlijk wat pre-start-spanning aan boord van de beide schepen. Terwijl je je weg aan het vinden bent tussen alle schepen mis je wel eens een startschotje....kan gebeuren. Het eerste rak was een enorm eind kruisen, niet echt heel spannend, maar voor de Isis een leuke strijd met Hans Horrevoets (ook in een Isis). Uiteindelijk aan het einde van het rak hadden we hem toch te pakken (Jihoe !!). Vervolgens gingen we echt in de mega broach (heb je dat ook eens meegemaakt). Maar toen uiteindelijk de Gennaker er opstond gingen we als de brandweer (Naaiend hard zei Jules). Met een noodgang over de golven surfend lagen we bij de volgende boei alweer op Hans zijn spiegel. Onderweg kwamen we de Beluga nog tegen, met 4 man niet echt compleet, maar wel lachende gezichten toen wij voorbij kwamen stuiven.

Het laatste rak was voor de wind terug de haven in. Voor de Isis dus afkruisen (gennaker). Dit houdt in dat we zo'n 20 keer moesten gijpen en dat gijpen erg hard werken is aan boord van een Isis. We moeten nog steeds de juiste manier vinden om die gennaker niet iedere keer in een bikini te wringen.

Uiteindelijk was de Isis vijfde en de Beluga werd achtste.

En de Jongert Jongens ? Die kwamen 5 minuten voor de start erachter dat één van de zalingen gebroken was en zijn terug de haven ingedoken. Scenes die zich toen hebben afgespeeld weet ik niet, wil ik ook niet weten, en zal ik ook nooit met u delen. Maar de mast is eraf gehaald en Bram heeft besloten om het nu gewoon zelf te gaan oplossen en echt goed te doen. De volgende keer wel erbij hoop ik.

23 november wederom Stampot en bier bij Renate : we eten om 19.00 uur.

Homepage team Ecletic:
sailing.eclectic.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: