LVC: Team New Zealand voelt de druk.

  • Author: Yan T.
    Date: vr, 08/11/2002 - 02:00

Team New Zealand is zes dagen per week in de weer om de vruchten die hun campagne kan afwerpen optimaal te bemesten. Dit doen ze door uiteraard veel tijd op het water door te brengen maneuvers keer op keer te herhalen en te bestuderen hoe ze alles uit NZL 81 & NZL 82 kunnen halen.

Kiwi voorzitter Schnakkenberg zegt" We zijn meer dan blij met de 2003 generatie Black Boats, we hebben reeds 1 nieuwe mast die aan de verwachtingen voldoet" (de tweede is onderweg). Ons verdediging team spendeert veel tijd aan het analyseren van de stijl van racen, starten en de zeiltechniek van de tegenstanders. We
kijken naar wat ze doen in vergelijking met ons en bedenken hoe wij in gelijkaardige omstandigheden zouden reageren. Barker stond versteld van wat hij tot hiertoe had gezien qua niveau en talent van zij die voor de America's Cup zullen dingen. De top teams zitten op een veel hoger niveau dan dat Prada de laatste keer zat. En het zal interessant zijn om te zien wie er helemaal tot de finale doordringt. Ons doel is om een volledig vervangbare crew te hebben met elke positie aan boord die tenminste door 2 equivalente personen kan worden ingevuld. Mijn grootste probleem echter zal zijn 16 man te moeten kiezen om de eerste dag op het water te gaan. Iedereen binnen het team moet een goed gevoel hebben bij wie er aan boord
zit en we zullen nog veel moeten praten om te zien wie er het beste met wie werkt. Onze beide zwarte schepen zullen de zogenaamde "hemdjes" blijven dragen bij het binnen en buiten varen maar aan de verberging van de mast kunnen we helaas niets doen.

De masten zijn nog steeds gebaseerd op de succesvolle millennium 2000 rig set maar verschillen daarin dat ze 4 in plaats van 3 zalingen hebben. 1 Van onze schepen is al met zo'n mast uitgerust, de tweede volgt nog.
Wie denkt dat Team New Zealand niets doet zit er dus voor 100% naast, op het moment wordt er binnen het team gestreden met 2 wereldtop match racing schippers Dean barker en Bertrand Pace en de talentvolle Cameron Appleton is ook betrokken gedurende het evaluatie proces.Je kan een hele dag op een rechte lijn zeilen maar als er achter je iemand in je nek ademt en je hart met adrenaline vol pompt, dan rekt dit het niveau en het kunnen tot op de juiste limiet. Dus: " Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik de druk van de naderende confrontatie van de Cup niet zou voelen!" Also sprach Dean Barker.

Wist je dat het Team New Zealand als verdediger is toegestaan om 30 zeilen te hebben om hun tittel te verdedigen met een maximum van maar 9 races te zeilen?

Meer LVC nieuws:
www.louisvuittoncup.yahoo.com

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: