Verslag en uitslagen wintercompetitie WSVW

Wolphaartsdijk 08/12/02 - De tweede wedstrijd in Wolphaartsdijk werd gevaren met 12 boten. 6 boten in de A-klasse en 6 boten in de B-klasse. Gezien de weersomstandigheden toch wel een grote opkomst te noemen.

De grote klasse moest een paal gaan halen voor Veere en hebben dat volledig kunnen doen onder spinakker. Spijtig genoeg wou dit wel zeggen dat de terugtocht iets minder aangenaam ging worden. Op de "4 Fun" (First 31.7) bleek een zekere ‘Mr Murphy’ rond te lopen. Outhaul los van het grootzeil, spinakkerval die de geest geeft en een achterstag die kuren krijgt. Ondanks deze tegenslag hebben ze het toch klaargespeelt om als eerste te finishen. Al was het maar met 1 seconde op de tweede "Fixit" (X-99). Op verbeterde tijd bleek de "Joyce" met 90 seconden de winnaar op de "4 Fun".

De kleinere klasse had het geluk dat ze niet zo ver moesten gaan. Paal 32 bleek de goede te zijn. Op de "Free 2" (1/4 tonner) Bleek de eerste spinakkerhoist niet van een leien dakje te lopen. Na
hevig uit het roer te lopen, waarbij de "Panthalassa" (HR 26) toch wel een beetje bleek werd, hadden ze alles terug onder controle en werd er niet meer om gekeken. Aan de paal hadden ze een voorsprong van ongeveer 3 minuten op de tweede "Whappes" die ze hebben kunnen uitdiepen tot 14.5 minuten aan de finish. Hier bleek ook dat het soms wel eens fout kan gaan daar de "Snep" stevig aan de grond heeft gezeten. Er kwam dan ook een RIB aan de pas om deze los te trekken. In verbeterde tijd gaf dit een overwinning voor "Free 2" met 8.5 minuten voorsprong op de tweede "Panthalassa".

Voor de volledige uitslag kan je altijd terecht op de website van de yachtvereniging. www.wsvw.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: