LVC: Halve finale, PRADA slaat terug!

  • Author: Yan T.
    Date: do, 12/12/2002 - 02:00

Luna Rossa ITA 74 droogt Oneworld USA 67 af met 20sec: Oneworld zeilde een perfecte wedstrijd gedurende de eerste 4 boeirondingen. Tacktieker Torben Grael verkoos om met Prada naar de linkse kant van de baan te gaan waar ze konden profiteren van een positieve shift waardoor de Amerikanen er niet in sloegen om hen te schaduwen. Prada ging overstag en kwam voor Oneworld te liggen. Dat Prada sterk voor de wind vaart is geen geheim, ze behielden hun voorsprong dan ook tot over de finish.

Oneworld en Luna Rossa hebben elks 1 punt in deze halve finale.

Alinghi SUI 64 droogt Beat USA 76 af met 29sec: Na een lange dial-up in de pre start was het wat aftasten van wat beide partijen in huis hadden totdat het startschot ging. Usa 76 die een bootlengte beneden Alinghi startte maakte eerst gebruik van de rechtse shift maar de Zwitsers bleven dicht bij en gaven geen meter cadeau. Russell Coutts en zijn team liepen eerst rond de bovenboei en de volgende 3 banen verlengde Alinghi zijn voorsprong met 65sec tot bij de 2de benedenwindse boei. De wind draaide toen 50° naar links en Chris Dickson en zijn team aan boord van Oracle waren hard in de weer om dit in hun voordeel te doen uitdraaien. De voorsprong van Alinghi werd bijna gehalveerd, ze lagen nu nog 38sec voor bij het ronden van de laatste bovenwindse boei. Russell Coutts kwam 29 sec voor Oracle over de finish en haalde zo zijn 2de punt binnen.

Alinghi leidt deze halve finale voor Oracle met 2-0

Meer Louis Vuitton Cup nieuws:

www.louisvuittoncup.yahoo.com

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: