LVC: 18de uitgestelde wedstrijddag

  • Author: Yan T.
    Date: zo, 15/12/2002 - 02:00

Van de 48 race dagen zijn er nu al 18 dagen niet gezeild geweest omwille van ofwel teveel of te weinig wind. Ditmaal kreeg men weer te maken met teveel wind bij de start.

In een beste van 7 races leidt Alinghi voor Oracle BMW Racing met 3-0. Alinghi heeft dus nog maar 1 punt nodig om door te gaan naar de finale. Oneworld trekt Prada met 2-1 maar op het einde van deze halve finale moet er van de score van Oneworld 1 punt worden afgetrokken. Eigenlijk staat het dus 1-1 in de stand Oneworld-Prada.

Door de vele uitgestelde race-dagen heeft men voor maandag en dinsdag 2 races per dag gepland om toch de halve finale uit te kunnen zeilen. Als er na dinsdag door meteorologische omstandigheden nog steeds niet is gezeild komt diegene die de series leidt daar als winnaar uit de bus. Als de stand gelijk is dan wordt er 1 race gezeild op de eerstvolgende dag dat de weergoden dat toelaten en de winnaar daarvan gaat door.

12-17 knopen wind komende uit het zuid westen zijn de voorspellingen voor morgen (vannacht).

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: