LVC: Prada ligt eruit, OneWorld gaat door!

  • Author: Yan T.
    Date: di, 17/12/2002 - 02:00

Luna Rossa ITA 74 droogt Oneworld USA 67 af met 17.46: Lichte en shifterige wind plaagde de Hauraki golf met een shift van 60° vlak voor de start. Oneworld kon het Italiaanse schip buiten de startbox houden door zijn bakboorde voordeel te gebruiken. James Spithill klapte mooi voor Prada die Gavin Brady voor deze race aan het roer hadden gezet. Op het eerste aandewindse stuk shifte de wind 120° naar rechts en toen beide schepen op het 2de voordewindse rak bijna aan de benedenboei waren viel de wind helemaal weg. Een zachte bries sluipte over de Hauraki golf met in het midden van die vlaag een groot gat met geen wind. Zenuwslopende mommenten voor het team van Peter Gilmour, want zij zaten midden in dat gat terwijl prada gretig gebruik kon maken van de wind buiten dat gat en voor het grootste tijdsverschil in de Louis Vuitton Cup 2002 kon zorgen bij de finish.
Prada had 2 winnende wedstrijden nodig om door te kunnen gaan naar de herkansing van de halve finale maar door de povere weersomstandigheden kon er maar 1 race gezeild worden.
Oneworld gaat dus door omdat zij zelfs met aftrek van hun penalty punt de meeste races gewonnen hebben. In de herkansing moeten zij (Oneworld) uitkomen tegen Chris Dickson en het Oracle BMW Racing team. Diegene die hier als beste uitkomt zal het dan moeten opnemen tegen Alinghi in de finale van de Louis Vuitton Cup. De winnende finalist heeft dan het recht om het op te nemen tegen Team New Zealand in de Amerika's Cup startende op 15 februari 2003.

Wist je dat de Louis Vuitton Cup 20 jaar oud is?

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: