Studenten gezocht voor de Race of the Classics

Een groepje Nederlandse hogeschool en universiteitsstudenten vond dat ze wel eens wat meer competitie in hun verenigingsleven konden inbouwen. Enkelen spiekten bij de Tall Ships Race, gingen met schippers van grote zeilende passagiersschepen praten en voor ze het wisten hadden ze hun eigen Race of the Classics. Vorig jaar viel de etappestop in Oostende zo mee, dat ze voor de volgende editie in mei er wat schepen onder Belgische studenten-vlag bij willen hebben.

Het is een veelzijdig project ter lering en vermaak. De studentenvereniging stelt project voor deelname aan deze race op, zoekt de financiële middelen bij elkaar, gaande van benefiet cantus via klussen tot en met bedrijfssponsoring, selecteert een team zeilers en zeilsters en maakt zich vrij van 6 tot 13 april 2003.
Na aanmonsteren en kennismaking word gauw het bijkomende doel duidelijk: verbroedering en verzustering met de andere studententeams en wie weet, de eerste contacten met talent scouts. De hoofdsponsor voor Nederland, Heineken, laat niet alleen de omzet stijgen, maar selecteert ook (toekomstige) werknemers. En verder is het zeilen met heuse zeilschepen en het teamwork dat de doorslag geeft. Er zijn al 20 Nederlandse ploegen, 2 Duitse, 2 Britse en 1 Noorse ploeg ingeschreven.

De race gaat van Rotterdam naar Oostende, vervolgens naar Ramsgate of Lowestoft en dan weer terug naar Amsterdam, waar op de 13 de april een eindfeest inclusief prijsuitreiking wordt gehouden. Een grote driehoek Noordzee, waar flamboyant zeilen afgewisseld wordt met feesten.

Voor de Belgen zijn er twee schepen beschikbaar: de schoener Rupel of de kits Endlich waar telkens 8 personen aan boord kunnen, naast de vaste bemanning. Maar als de teams groter zouden zijn, is er nog genoeg keuze uit de andere topzeilschoeners, loggers of kotters. Qua budget moet je rekenen op 450 € per persoon, voeding, huur schip en verplaatsing naar en van start en eindhaven inbegrepen.

Voor meer info kan je terecht bij:
h.rubbens@pi.be of telefoon: +32 486 729 073.
Ga ook eens kijken op: www.hrotc.nl

Foto: © Pit de Jonge/ship to shore

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: