Zeiler verdrinkt tijdens ARC 2002!!!

  • Author: Ice
    Date: ma, 02/12/2002 - 02:00

Op zaterdag 31 oktober is de 47 jarige schipper Phillip Hitchcock(GBR) fataal overboord gegaan tijdens de ARC.
Op het ogenblik van het het ongeval en nadat de MOB knop werd ingedrukt was het zeiljacht TOUTAZIMUT (Formosa 51) midden op de Atlantische Oceaan (24.06N 26.02W), de condities waren eerder zwaar met windsnelheden van 30 knopen en een hoge golven.

Meer details zijn op dit ogenblik nog niet beschikbaar, de World Cruising Club gaat de zaak onderzoeken.

De World Cruising Club deelt ook haar medeleven mee aan de familie en betreurt dit ongeluk want het is de eerste keer dat er een dodelijke slachtoffer valt tijdens de Atlantic Rally for Cruisers waarbij jaarlijks 200 boten de grote plas overgaan van Las Palmas op Gran Canaria naar St Lucia

Op de foto: de start van de ARC te Las plamas 2002

Meer nieuws over het ongeval:
www.worldcruising.com/arc

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: