10 landen in Rolex Sydney Hobart Yacht Race

  • Author: Ice
    Date: zo, 22/12/2002 - 02:00

Het arriveren van het Russische zeilteam brengt het aantal landen die zullen starten op 26 december voor de traditionele jaarlijkse offshore van 630 zeemijlen. De russische aanvoerder is niemand minder dan de olympische zeiler Georgy Shaiduko en komt aan de startlijn met een gehuurde Sydney 38 onder de kleuren van POLAR STAR.
Een spoedoperatie van de federale overheid aldaar moest er nog voor zorgen dat de Russische crew kon overvliegen vanuit Moskou maar zullen deze keer wel op tijd zijn (3 dagen voor de start) daar het Russisch team van vorig jaar slechts op kerstdag kon arriveren door het strenge visa beleid.

Ook België is aanwezig in de vloot van 57 boten, samen met Nederland (QUIDDITY), Zweden, GBR, USA, Nieuw Zeeland, Polen en Frankrijk.
Dit werd mogelijk gemaakt door de vele charter evenementen en sponsors.

op de foto: ALFA ROMEO (ex-shockwave) won de Canon Big Boat challenge in IRC divisie, het jaarlijkse maxi evenement als een van de pre-start regatta's.

Op de officiële website van de Rolex Sydney Hobart Yacht Race kan je alles terugvinden over deze race, ook de Yacht Tracker is aanwezig zodat de boten op de voet te volgen zijn.
Meer info:
www.rolexsydneyhobart.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: