Herkansing halve finale, Oracle zeilt medogenloos.

  • Author: Yan T.
    Date: zo, 22/12/2002 - 02:00

USA 76 droogt Oneworld 67 af met 04.08: de wedstrijd was veel spannender dan de einduitslag doet vermoeden. Beide boten deden er alles aan om de linkse kant van de startlijn voor zich op te eisen. Oracle werd door James Spithill op Oneworld gedwongen om vlak na het startschot over stag te gaan naar de rechtse kant van de baan. De eerste shift ging naar rechts en Oneworld nam de leiding de linkse kant mooi onder controle houdend wonnen zij meer en meer terrein. Oneworld koos er op een gegeven moment voor om naar de andere kant te kruisen zonder dat zij ertoe gedwongen werden, Dickson die op Oracle stuurde nam zijn kans en kruiste naar de linkse kant van de baan en stal door een positieve shift de leiding van Oneworld met een verschil van 49sec aan de eerste bovenboei. Voor de wind was de snelheid van beide schepen ongeveer gelijk met Oracle die Oneworld schaduwde in elke beweging. In het volgende aandewindse rak gingen beide teams niet minder dan 29 keer overstag. Tackiekers op beide schepen zagen duidelijk meer wind in het midden van de baan en probeerden er elks hun voordeel uit te halen. Op het laatste kruisrak zette Oneworld een grote stap voorwaarts door met een nieuw zeil uit te pakken, dit deden ze op zo’n manier dat men op Oracle de voordekker van Oneworld zijn after shave kon ruiken richting laatste boei. Peter Holmberg loefde Oneworld een beetje op en kon dan afvallen en voor zijn tegenstanden de boei ronden met een bear-away set. Oneworld volgde met een gybe-set maar kon de verloren tijd niet meer goed maken nadat ze aan hun kant in een windluwte zeilden. Oracle won door betere windcondities aan hun kant met een dikke 4 minuten verschil.

Oracle leidt deze herkansing van de halve finales met 1-0.

Yan T.

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: