Herkansing halve finale race dag 2 op 3sec gemist.

  • Author: Yan T.
    Date: zo, 22/12/2002 - 02:00

USA 76 droogt Oneworld USA 67 af met 3sec: Oneworld heeft 4 winnende wedstrijden nodig om naar de finale te kunnen overgaan, op deze manier gaat dat niet echt lukken. De prestart was een hanengevecht met in de ene hoek James Spithill op Oneworld en aan de andere kant Peter Holmberg van Oracle. Oracle ging eerst over de lijn langs lij van en voor Oneworld zodat ze over een sterke controlerende positie beschikten. 15 sec na het schot besliste Peter Gilmour om overstag te gaan naar de rechtse kant van de baan en haalde voordeel uit een positieve shift. Chris Dickson die voor de linkse kant koos had op zijn beurt ook het voordeel weten te halen uit een shift die hen als ze overstag gingen voor Oneworld deed uitkomen. Waar ze dan vlak voor hen overstag gingen. Oneworld verdedigde zich door een overstagduel aan te gaan Peter Gilmour een kleine kans gevende om terug te komen aan de eerste bovenboei. Oracle rondde de eerste boei 16sec voor Oneworld en bleef voor de wind elke aanval van Gilmour afslaan. Op het laatste voorde windse stuk gingen beide schepen uiteen en Oneworld maakte zijn achterstand een beetje goed door voor een symmetrische spi te kiezen terwijl Dickson zijn gennaker zette. Oneworld kwam zelfs effe aan de leiding nadat ze langzaam over Oracle liepen. Toen beide schepen gijpten liep Oracle terug over Oneworld en kon met 3sec de race op hun naam schrijven. Dit was het kleinste tijdsverschil tot hiertoe in de Louis Vuitton Race.

Oracle leidt in deze beste van 7 races over Oneworld met 2-0.

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: