Oneworld mag naar huis!

  • Author: Yan T.
    Date: ma, 23/12/2002 - 02:00

USA 76 droogt Oneworld USA 67 af met 01.04: Het was een ontzettend spannende race met Oneworld die Oracle om de eerste 3 boeien leidde en Oracle die dan in het 2de voordewindse rak rond Oneworld zeilde en de leiding over te nam. In een start waar beide schepen beide over een andere boeg uit elkaar vaarden met Oneworld aan de startboei kant met bakboord voordeel juist op het schot over de lijn en Oracle aan het startschip over stuurboord. De linkse kant was duidelijk de bevoordeelde kant want Oneworld ging 59 sec voor Oracle om de eerste boei. Oneworld heeft in het verleden vaak haar tegenstanders laten wegvaren over een andere boeg zonder er achter te gaan. Voor Oracle was het match-punt en als Peter Gilmour's team voor zou komen te liggen zouden ze hun plaats verdedigen zoals een krokodil haar eieren. Niks proberen dus! James Spithill stuurman van Oneworld ging met 7 bootslengten verschil rond de 2de bovenboei met een gibe-set en zette koers naar een windvlaag in de linkse kant van de baan. Oracle koos voor de rechtse kant, kreeg een betere druk, en maakte van haar 7 bootslengten achterstand een zeven bootslengten winst bij het ronden van de boei. Van dan af aan schaduwde Chris Dickson zijn collegae uit Seattle zodat er geen
terug komen meer aan was. Het 4de punt voor Team Oracle kwam met een tijd van 01:04sec.

Oracle wint deze herkansing van de halve finale in een beste van 7 races over Oneworld met 4-0.

Op 6 januari moeten beide teams weten te zeggen met welke boot ze zullen deelnemen aan de finale van de Louis Vuitton Cup. De eerste race dag van deze finale zal op 11 januari plaatsvinden (indien het weer het toelaat).
De finale zal worden gezeild tussen Alinghi die de Zwitserse Société
Nautique de Genève vertegenwoordigd en Oracle die uitkomt voor de San Francisco's Golden Gate Yacht Club.

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: