Oracle 1 winnende race verwijderd van de finale!

  • Author: Yan T.
    Date: ma, 23/12/2002 - 02:00

Oracle USA 76 droogt Oneworld 67 af met 55sec: De uitslag van deze race was al beslist in de pre start met Oneworld die in de pre start na een dial-up niet genoeg water aan Oracle gaf en daarom een penalty tegen kreeg. Oneworld schijnt iets te hebben met penalty's. Er moet wel gezegd worden dat Oneworld de controle over de start op een mooie manier terug in handen kreeg. Toen ze (Oneworld) een pak voor Oracle naar de lijn voeren kwamen ze
tot de ontdekking dat ze qua timing niet op dezelfde golflengte zaten dan het wedstrijdcomité ze waren gedwongen om over de lijn te varen slechts enkele seconden voor het schot, terug te draaien om te herstarten en dan een overstag duel aan te gaan met hun landgenoten. Het Oneworldteam deed wat ze kon maar kwam niet meer in de mogelijkheid om hun fouten van de prestart
goed te maken. In het laatste voordewindse rak gingen ze zelfs een gijpduel aan met Oracle met een totaal van 17 gijpen en kwamen met 12sec verschil na Oracle over de finishlijn. Die 12sec vermenigvuldigden zich tot 55 na het voltooien van hun penaltydraai rond de finish boei.

Oracle leidt deze beste van 7 races over Oneworld met 3-0

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: