Franse douane onderschept ruim een ton drugs!

De Fransen vonden zondag in de westelijke havenplaats Lorient in zeiljachten zo'n 950 kilogram cocaïne. De zeiljachten bevonden zich samen met vier andere zeilboten die hadden deelgenomen aan de zeilwedstrijd Route du Rhum, aan boord van het vrachtschip Dock Express. Maandag werd in een andere boot nog eens tussen de 400 en 500 kilogram drugs gevonden.

Het schip Dock Express was vanaf het eiland Martinique van de Franse Antillen op weg naar Europa, zei een zegsman betrokken bij het onderzoek.

De politie heeft tot nu toe geen aanhoudingen verricht. De bemanning van de Dock Express, ongeveer vijftien opvarenden, onder wie enkele Filipijnen, hebben opdracht gekregen aan boord te blijven.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: