Rolex Sydney Hobart Race vandaag gestart!

Sydney - Australië, Zware regenval was dit jaar een verwelkoming tijdens de start. De brandende zon was voor de stad Sydney de voorgaande dagen geen lachtertje geweest met tal van bosbranden tot gevolg.
Dus de coole regen en de donker grijze hemel kon de pret niet drukken bij de toeschouwers die massaal naar de kust van Sydney waren gekomen.
Zij hebben de 27.4 meter lange carbonfiber mast van de ALFA ROMEO als eerste Sydney Heads zien doorkomen.

57 boten deze keer aan de start, de kleinste opkomst sinds het bestaan van de Sydney Hobart Race, maar dit houd wel in dat deze race de grootste racejachten ter wereld aan de start brengt. CANON (meestal) gekent onder de naam Leopard of London is het grootste jacht met 29.5 meter.
De 630 mijlse race gaat voor de prestige alleen, er is geen prijzengeld maar wel een fantastische finish scene die maar liefst 3 dagen duurt. (feesten als de beesten)

Op de officiële website van de Rolex Sydney Hobart Yacht Race kan je alles terugvinden over deze race, ook de Yacht Tracker is aanwezig zodat de boten op de voet te volgen zijn.
Meer info:
www.rolexsydneyhobart.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: