De Geheimen van Team New Zealand!

  • Author: Yan T.
    Date: di, 03/12/2002 - 02:00

Had je nu écht gedacht bij het lezen van de tittel achter de vorm van de Nieuw Zeelandse romp of een nieuw soort van roerblad of eender welk geheim te komen?

Elke poging om designer Clay Oliver te benaderen met de bedoeling te weten te komen wat voor nieuws er onder de "hemdjes" van hun schip bevindt is een tevergeefse poging. Wanneer beide schepen in hun "hemdjes" koers zetten richting Hauraki golf kijkt hij je aan met een:"Als ik het u vertel moet ik je doden" look.

Maar het zijn niet enkel de rompen die bedekt zijn, ook de vorm van de stoel waarin de boten rusten als er aan gewerkt wordt, en de giek is eveneens gekleed in een zwart kleedje gehuld. We proberen tal van nieuwe ideeën zegt Oliver, meer dan met de vorige America's Cup. Ons design team is vanaf de eerste dag in de weer om het onderste uit de kan te halen en we hebben reeds een aantal zaken die het proberen waard zijn, enkele daarvan kan je werkelijk zien aan de boot, andere... niet. Hoewel de harde kern van ons design team bijna volledig uit dezelfde mensen als in 2000 bestaat is er deze keer toch wel een andere vorm van opwinding. En met een blik die een beroeps pokeraar zwaar in de problemen zou doen komen zegt hij:" Natuurlijk kan ik je niets zeggen over dat onderste wat we tot nu toe uit de kan hebben gehaald.

De nieuwsgierigen onder ons zullen dus tot 15 februari moeten wachten om hun curiositeit te bevredigen.

www.TeamNewZealand.com

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: