Oneworld zal zijn best mogen doen!

  • Author: Yan T.
    Date: ma, 09/12/2002 - 02:00

Omdat een ontwerper van Oneworld in het bezit was gevonden van een computer file, een zip disk en een computer die alle informatie bevatte dat eigendom was van Team New Zealand. Het America's Cup Arbritation Panel (ACAP) besliste dat Oneworld een boette moet betalen van $65000 (2.622.093bf of 1.311.046fl) betalen plus 1 penalty punt tegen bij elke serie.
Als Oneworld de boete en de penalty punten aanvaard moeten ze een verklaring tekenen om
aan de overige sessies te kunnen deelnemen.

Oneworld krijgt 1 penalty punt tegen in:
1. De semifinale van de Louis Vuitton Cup als ze doorgaan
2. De halve finale van de Louis vuitton Cup als ze doorgaan
3. De race voor de America's Cup

Het penalty punt voor Oneworld mag niet aanzien worden als een extra punt voor de tegenstander. Bijvoorbeeld, in de halve finale tegen Prada moeten de Italianen nog steeds 4 wedstrijden winnen om deze halve finale te kunnen opstrijken. Oneworld moet er dan vijf winnen om hetzelfde resultaat te
verkrijgen.

Meer Louis Vuitton Cup nieuws:

www.louisvuittoncup.yahoo.com

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: