Geen Duitse America's Cup deelname

De leider in de VOR, Illbruck heeft zijn plannen om de eerst duitse boot in de America's Cup Challenge te zijn stopgezet. Ondanks alle inspanningen heeft campagne- voorzitter Micheal Illbruck geen medesponsor gevonden en ziet hij zich genoodzaakt de campagne terug te trekken uit de wedstrijd.

Michael Illbruck, tevens winnaar van de Admirals Cup en president van de firma Illbruck, meldde in februari al dat de deelname aan de 31e editie geen doorgang zou vinden, als de campagne geen extra sponsor zou vinden. John Kostecki's boot is de huidige overall- leider in de Volvo Ocean Race en zou de eerste Duitse deelname zijn in de 151- jarige geschiedenis van deze prestigieuze zeilwedstrijd.

Terwijl de Volvo Ocean Race in volle gang is, werkte het Illbruck- syndicaat tegelijkertijd aan haar uitdaging voor de America’s Cup tijdens de Louis Vuitton Challenger wedstrijden, die in oktober van dit jaar in Auckland worden gehouden. De winnaar van de Louis Vuitton Cup staat in februari 2003 tegenover defender Team New Zealand in de America's Cup Match. Illbruck Challenge was de Duitse afgevaardigde voor Louis Vuitton Cup in opdracht van de Dusseldorf Yacht Club.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: