Goofies Race van maart 2002 telde 59 deelnemers

59 zeiljachten tijdens de voorlaatste Goofie's Race van 2001-2002. Eerste plaats in de IMS klasse was voor de Magix (X-332), op de hielen gezeten door The Matrix (First 40.7) van Antwerpenaar Eddy Lekens, de derde plaats was voor de Roompot.nl (First 40.7). De ORC-Club klasse werd gewonnen door Waterzooi.

Deze Goofies Race was een ware beproeving voor de zeilers, geduld en zeilkennis bracht de winst. Tijdens de start stond er bijna geen wind waardoor een behoorlijk aantal zeiljachten opgaven omdat ze niet vooruit kwamen tegen de stroom in.

Diegene die de wind wisten te lokaliseren konden het niet beklagen want een half uur na de start stond er constant 9 knopen wind die op het einde van de dag toenam tot 14 knopen, gelijktijdig met een permanente shift van 60° die voor een goeie schudding van het veld zorgde.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: