Orange gaat als een speer

De extreme maxi catamaran heeft een Noordwest bries te pakken en is mijlen aan het verslinden.Sinds gisteren meer dan 535 mijl.De reus glijd verder en komt dichter bij kaap de goede hoop, de eerste mijlpaal in een race die einde mei zou eindigen in Brest.

Een fantastische prestatie voor de 13 koppige bemanning die sinds 2 maart gestart zijn in slechte weersomstandigheden.

Er is geen ommekeer mogelijk en het beste moet nog komen.Aan boord tellen maar twee regels: plankgas maar hou de boot heel.Niet zo'n simpele taak met 50knopen wind en kruiszeeën.

Orange ligt nu 1800 mijl voor op het schema van de huidige recordhouder van de Jule Verne trophy "Olivier de Kersauson".

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: