Volvo Ocean Race koplopers laten het veld ver achter zich

Na gezeild te hebben door de tropen en de Doldrums laten de Volvo Ocean Race leiders de rest van het veld zo'n 100 mijl achter zich. Illbruck leider in het eindklassement heeft haar voorsprong vergroot tegenover Assa Abloy en Tyco met zo'n 8 mijl.

In wat de meest tactische etappe van de VOR aan het worden is deelt Illbruck schipper John Kostecki ons mede: "It keeps things interesting ... We've always been in touch with the other boats, it just makes every change, every sail change, every watch change super critical. It's good, it makes you a better sailor."

Gran Dalton's Amer sports one en Lisa McDonald's Amer Sports Too zijn al sinds het vertrek van de vijfde etappe in de achterhoede het tegen mekaar aan het uitvechten.

De acht boten hebben allen nog zo'n 2500 zeemijl te gaan naar de kustlijn van Florida waar ze zullen finishen in Miami.

Volvo Ocean Race tussenklassement:
1) Illbruck 29 points

2) Amer Sports One 22 points

3) Assa Abloy 20 points

4) Team News Corp 19 points

5) Team Tyco 18 points

6) Djuice 17 points

7) Team SEB 12 points

8) Amer Sports Too 7 points

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: