Team Oxygen-Moana zoeken 3de wedstrijdjacht

  • Author: Ice
    Date: do, 21/03/2002 - 02:00

Oxygen (IMX40) en Moana (FIRST 47.7) overwegen in team uit te komen in de Rolex Commodore Cup. Dit mega evenement vind plaats in Cowes van 11 tot 18 augustus 2002. Zij zoeken nog een derde wedtrijdjacht om het team compleet te maken. Indien interesse graag een CV naar axel@sailing.be

De Engelse deelnemers moeten zelfs eerst een selectie van het RYA doorkomen omdat hier alleen de meest compititieve teams van de UK aan mogen participeren.In 2000 waren er 7 jachten dat zich aangemeld hadden en er is maar voor 2 boten extra plaats want de IRC kampioen is automatisch geklasseerd.

Boten/Teams die willen participeren moeten hebben:
- een IRC (endorsed) meetbrief 2002 met een TCC van 1.000-1.325
- elke team mag maar 1 boot hebben met een TCC tussen 1.200-1.325
- SSS (stabiliteit & veiligheiduitrusting) 20 of meer
- DLR (Displacement Length Ratio) niet over 200- zoals geprint staat op de IRC (Endorsed) meetbrief.

De Rolex Commodore Cup wordt georganiseerd door het RORC met support van de Island Sailing Club, the Royal Yacht Squadron en de Royal Corinthian Yacht Club.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: