Peter Holmberg wint Steinlager

Peter Holmberg van het America's cup team Oracle won de regatta wegens de niet gezeilde laatste finale tegen Jes Gram-Hansen van denemarken, er was geen wind.

Holmberg had een zwaar gevecht met Rod Davis van het Prada team om zijn finaleplaats te maken die nooit heeft plaats gevonden.

De organistie van de steinlager cup melde ons:"trying to run sailing without wind, is like trying to run Wimbledon in the rain, disappointing."

Holmberg was blij met het countback systeem door dat op zondagnamiddag de tijdslimiet overschreden werd, regels zijn regels.
Een leuke anecdote is dat met het prijzen geld dat hij gewonnen heeft net uit de kosten is geraakt voor de volledige organisatie vanuit denemarken te bekostigen.(5500€)

Hij plant nog 3 grote evenementen dit jaar:Congressional Cup in California volgende maand, May's ACI Cup in Croatië, en het laatse evenement in dit racecircuit, Marstrand's Swedish Match Cup.

officiële Steinlagerline7cup site

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: