Nieuwe wedstrijd: ANTARCTICA CUP

Met een prijzengeld van 6.4 miljoen US dollars probeert de Royal Perth Yacht Club terug in de internationale regatta scene te komen met de ANTARCTICA CUP die in december 2004 van start gaat.
Het gaat een non stop race worden rond de 3 beroemde kapen:Leeuwin, Horn en Goede Hoop.

Er zal worden geraced met 25 meter one designs geleverd door de organisatie inbegrepen in het startgeld ontworpen door Ron Holland en gebouwd in West Australië.

De race zal bestaan uit 11 ettapes met in elk prijzengeld te verdienen van respectievelijk 100.000 dollar, de winnaar overal heeft kans om 4.65 miljoen dollar naar huis te keren.
Doet me een beetje denken aan een canon ball run, swat als we ons maar kunnen vergapen op die speelvogels zijn we toch gelukkig niet?

De landen waar de organistie op mikt voor participatie zijn vooral diegeen altijd al in grote internationale evenementen terug te vinden zijn zoals: Australië, Nieuw Zeeland, Groot Brittanië, Ierland, Zwitserland, Zweden, Norwegen, Finland, Italië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje, US, Canada en Japan.( en waar blijft België)

Wil je meer nieuws over een eventuele inschrijving, bedrijven der lage landen verenigt u en allen daarheen:

officiële site:
www.3capes2port.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: