MAIDEN II onderweg naar San Salvador (update)

De Maiden II is de startlijn in Cadiz (FRA) gepasseerd om 11.12 uur voor een fast trip naar San Salvador volgens de legendarische discovery route en hebben hierbij de kans om het 3884 mijl record te verbreken.

Het weer bij de start: 25knopen wind met uitschieters naar 35/40 knoop vanuit het noordwesten met kruiszeeën van 3 meter hoog.

Als het weer hen meezit hebben ze veel kans om het oude record te breken.
De huidige recordhouder heeft er 10dagen 14uur 53 minuten en 44seconden overgedaan en is niemand minder dan Grand Dalton himself.

De Maiden II is een 110voet maxi-catamaran die beter bekent is als de voormalige Club Med geschippert door Grand Dalton, ze heeft een volledige refit gehad in de werf van La Ciotat.

Zij heeft gisteren haar trainingsbasis Vilamoura Marina verlaten om te kunnen vertrekken uit Cadiz.Tracy Edwards de huidige schipper zit momenteel nog aan de onderhandelingstafel voor sponsoring en zal dus even de scepter doorgeven aan haar co-schippers Adrienne Cahalan en Helena Darvelid.

De bemanning (allen vrouwen):

Adrienne Cahalan Schipper/Navigator AUS
Helena Darvelid Schipper SWE/GBR
Mikaela Von Koskull Wachtlijder FIN
Emma Richards Stuurvrouw GBR
Sam Davies Tuiger GBR
Sharon Ferris Zeilmaker NZ
Christine Haffi Crew FRA
Anne Monmaseau Crew FRA
Brian Thompson Watch Captain GBR
Regis Brule Crew FRA
Stan Delbarre Crew FRA
Ben Wood Helm GBR
Paul Larsen Helm AUS
Greg Homann Crew AUS
Fraser Brown Crew NZ
Guillermo Altadill Stuurvrouw ESP

officiële website:
www.maiden2.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: