Verslag wedstrijd Temse-Antwerpen-Temse (BEL)

  • Author: Ice
    Date: ma, 15/04/2002 - 02:00

Zondag 15 april 9u30 uur start van 13 deelnemers tijdens de jaarlijkse clubwedstrijd Temse-Antwerpen-Temse.
Tijdens de start in Temse was het de kunst om niet te vroeg over de lijn te drijven en toch nog genoeg snelheid in de boot te houden om te kunnen keren. Er was maar 1 optie; continu tegen de stroom invaren tot op de laatste minuut voor de start dan keren en constant rekenen: "te vroeg te laat" een gevolg van de sterke eb stroom en zeer weinig wind.

Kommer en Kwel
De KOMMER en KWEL, een Jeanneau Selection met schipper Bruno Van Cant haalde 2X de line honours zowel in de heen als terugwedstrijd.

Deze konden wel niet op tegen de berekende tijd van de BOLERO een J24 geschipperd door Haerbos André met zijn 2 vrouwelijke genuatrimmers: Wendy Gabriëls en Birgit Kuppler die een uitstekende wedstrijd hadden gevaren.
Ze kwamen in de heenwedstrijd zelfs bijna gelijk binnen met de FREYA een X382 met Boleroschipper Freddy Vandekerkhove

Op de terugweg meer actie onderling en zeker tussen de koplopers Kommer en Kwel en Freya waarbij de Freya zijn bootsnelheid opmerkelijk hoger lag met meer wind maar het moest afgeven tegen de vlotte maneuvers van de Kommer en Kwel.

Ook hier speelde de handycap parten en werd HALF MOON met schipper Bert Jannsens eerste, die op dit rak ook een
Half Moon staaltje zeiltechniek hebben laten zien door lange tijd met de 2 grote
jongens bij te blijven.

Einduitslag:
Deze wedstrijd werd gehouden onder de CRC formule met een verdeling in klasse A+B en de C klasse.

Klasse A+B
1) BOLERO, J24
2) HALF MOON, 1/2tonner
3) KOMMER en KWEL, Jeanneau Selection
4) FREJA, X382
5) ALIX
6) SOUVENIR

Klasse C
1) ALOA
2) STORMVOGEL
3) WINDEKIND
4) EPITWO
5) TIME OUT
6) HOBBY

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: