Race tegen de klok voor ORANGE

Maxi catamaran ORANGE ligt momenteel wel 4 dagen voor op schema om de Jule Verne trofee binnen te halen. Maar nu ze de zuidelijke Oceaan verlaten, hebben ze nog wel een serieus obstakel voor de boeg; The Doldrums een windloze zone juist ten Noorden van de evenaar.

Een zeer moeilijk stuk daar ze moeten werken nu met 2 weersystemen namelijk het Almerikaans en Europeese.
De taktiek die ze nu gaan volgen is NO varen om het lage drukgebied te vermijden die 60 knopen wind bij zich heeft die pal N van hen ligt tegen de kust van Zuid Amerika.

Chat met de bemanning:
Bruno Peyron: "We've slightly changed the watch system by going from three watches of four to four watches of three. The four hour watches have gone to two hours. This enables us to be more responsive for sail changes and so to attack a little harder!"

Gilles Chiorri: "The references we have are those of Club Med and Olivier de Kersauson. The former had a 35-knot headwind for two days in this place and the latter was credited with a tiny 8.9 knots average speed. Neither of which are really examples to follow..."

Gemiddelde snelheid nu 23.05 knoop met 536 mijl per 24 uur op de log met een windsnelheid van 30/35 knoop met vol grootzeil en reacher.

Meer info op:
http://www.maxicatamaran-orange.com
Nick Moloney's site:www.nickmoloney.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: