De North Sea Regatta gaat op 7 mei van start!(NED)

Ieder jaar weer dezelfde stress; is de bemanning kompleet, boot lekker glad als de billetjes van een baby of moet hij nog het water uit en zo ja wie helpen er schuren. De hele lijst met veiligheidsmiddelen nalopen en er zullen ongetwijfeld wel weer een paar vuurpijlen over de datum heen zijn, hier en daar een nieuwe batterij in en zijn de kaarten nog up to date. wat een sport dat zeilen, het lijkt bijna wel een parttime baan, zo'n boot in de running houden!

Aan de andere kant moet je er toch ook weer niet aan denken, dat je
tijdens het Pinksterweekeinde thuis het gras moet afdoen, of erger nog, op visite bij heel erg gezellige familie, of mee naar het tuincentrum of den Ikea.
Nee, dan is zeilen niet alleen veel leuker, maar uiteindelijk ook veel
goedkoper!

In Scheveningen (NED) zijn ze er bijna klaar voor. De grote tent komt weer
netjes op z'n plek, de loodgieters, elektriciens, geluidsmensen en podiumbouwers zijn ingepland, terwijl de muzikanten hun repertoire aan het instuderen zijn om het zorgvuldig aangebrachte dak van de volle tent af te laten blazen. De extra steigers worden aan de glijpalen gemonteerd en afvoeren en waterleidingen worden ingegraven om de extra toiletten en douches straks lekker droog te houden. Bijna tweehonderd vrijwilligers zitten thuis klaar om ruim op tijd in Scheveningen aan de slag te gaan.

Dank zij een enorm aantal sponsoren, wordt dit alles weer gerealiseerd.Veel meer dan dit, want u rekent natuurlijk weer op lekker eten en drinken, als inschrijver gratis liggen met de boot in de Scheveningse haven, 's morgens een ontbijt zonder te betalen voor de hele bemanning en voor de kleinere eenheidsklassen een kraan voor het in en uit het water halen die niets kost!

Op vier banen regelen vier comité's, dat u fantastische wedstrijden kunt varen. Juryleden uit de hele wereld komen naar Scheveningen om recht te spreken en als het meezit, staat u met uw crew 's avonds op het podium om uw prijs in ontvangst te nemen.

Van 17 tot en met 20 mei bent u meer dan welkom in Scheveningen.
En als u van offshore zeilen houdt, nodigen zij u uit om al op 7 mei te starten zodat u het avontuur van de Vuurschepenrace en de North Sea race eens kunt meemaken.
Voor het thuisfront krijgen deelnemers gratis toegangsbewijzen voor het sailorsvillage, waar 's avonds het feest traditiegetrouw losbarst. Ook kunnen extra toegangsbewijzen worden afgehaald op vertoon van de KNWV lidmaatschapspas.

NSR2002 website:
www.nsr.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: