ORANGE heeft wind nodig

ORANGE is overgeleverd aan de anticycloon. De zeilen zijn amper gevuld, de stuurman en trimmers op jacht naar de minste rimpeling op het water die een zuchtje wind kan brengen om hen opweg te brengen naar het noordoosten aan de andere kant van het hoge drukgebied.

Dit moeten ze zeer snel doen anders worden ze ingehaald door een lage drukgebied aan haar linkerzijde dat een 45 knopen noordwestenwind mee heeft en die moet je nou echt niet hebben om in een Jules Verne recordpoging naar huis te zeilen.(FRA)

Uitgebreid nieuws op:
www.maxicatamaran-orange.com/site/en/index2.cfm

anticycloon: hart van een hoge drukgebied

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: