VOR ettape 7 - kans op ijsbergen

  • Author: Ice
    Date: do, 25/04/2002 - 02:00

Preview, Op 28 april start de VOR 60 vloot voor een slordige 3400 mijl door de Atlantische oceaan vanuit Annapolis (US) naar La Rochelle (FRA).
Recente rapporten van ijsbergspotters in de Noord Atlantische Oceaan melden dat er een gevaarlijk aantal ijsbreuken zijn ontstaan tot zelfs op 40°Noord aan de oostkust van New foundland.

"Tussen 51° en 45° west zal de vloot onder de 40° Noord moeten blijven" heeft race directeur Michael Woods medegedeelt, maar dit was provisioneel want het wedstrijdcommitee zal waypoints maken in de route zodanig dat de vloot wegblijft van de gevaarlijke zones na het bekijken van de ijsrapporten dit weekend
Maar ijsbergen drijven en verplaatsen zich met behulp van de plaatselijke stroming en zo zal er toch gevaar tot aanvaring blijven.

De vloot is momenteel gestationeerd in Baltimore (US) maar zal vrijdag in groep naar Annapolis (US) varen voor een weekendstop.

Officiële VOR site:
www.volvooceanrace.com

klassement na 6 ettapes:
1 illbruck 41
2 ASSA ABLOY 34
3 Amer Sports One 32
4 News Corporation 31
5 Tyco 27
6 djuice 20
7 SEB 21
8 Amer Sports Too 10

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: