EK Tornado van 5 t/m 11 mei in Portugal

Het Europese Kampioenschap in de Tornado klasse vindt plaats van 5 tot en met 11 mei in Vilamoura, Portugal. Onder leiding van bondscoach Huub Lambriex (NED) nemen de teams Karsenbarg/ Heemskerk en Booth/Dercksen (die behoren tot de Nederlandse kernploeg onder leiding van Henk Gemser), deel aan dit internationale evenement. Huub Lambriex kwam in 1984 tijdens de Olympische Spelen in Los Angelos (USA) uit voor Nederland in de Tornado klasse. Lambriex bemande bij Willy van Bladel.

Mitch Booth won een bronzen medaille tijdens de Olympische Spelen in 1992 en een zilveren medaille in 1996. De succesvolle Australische catamaranzeiler zeilt sinds drie jaar met de Nederlander Herbert Dercksen. Dercksen ging in 1996 met Ron van Teijlingen naar de Olympische Spelen. Booth en Dercksen hebben een succesvol 2001 achter de rug; winst in Hyeres en Palma en vierde op het Wereld Kampioenschap. Sven Karsenbarg en Mischa Heemskerk verschijnen eveneens aan de start in Vilamoura. Zij behaalden een overall vijfde plaats op het EK 2001 in Zwitserland.

Beide teams bezitten momenteel een A-limiet. Hierdoor genieten zij ondersteuning van NOC*NSF en het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond.

EK TORNADO 5-11 MEI VILAMOURA, PORTUGAL
MEETDAGEN 5-6 MEI
ZEILDAGEN 7-11 MEI (2 WEDSTRIJDEN PER DAG)
NOTICE OF RACE:www.tornado.tc

Tornado met zeilnummer NED 1:
Stuurman: Mitch Booth, Bennebroek
Bemanning: Herbert dercksen, Heemstede

Tornado met zeilnummer NED11:
Stuurman: Sven Karsenbarg, Weesp
Bemanning: Mischa Heemskerk, Den Haag

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: