ORANGE 72 uur verwijdert van de Azoren

Met nog 2400 mijl te gaan is de bemanning er van bewust dat de rit nog lang is en zeker niet zonder gevaar met de gerepareerde mastvoet in gedachte.De ORANGE is nu op een bijna direkte lijn richting Azoren spelend met 5bf wind in een vrij zware zeegang.De weergoden lijken een ietsje beter gezind te zijn dan de voorbije dagen maar ze hebben nog zeker 48u te gaan voor het wat rustiger zal worden.

Men heeft een wat iets conservatievere koers moeten varen om te vermijden dat men hoog aan de wind komt en zo het herstelde kogelgewricht onnodig te belasten door het beuken in de golven en de extra spanning op de mast.
Het gevolg hiervan is dat ze er 2 dagen langer over zullen doen dan gepland maar op het belangrijkst is dat ze de mast rechtop houden en zo nog het Jules Verne record binnenhalen.

Vanuit het origineel ORANGE Persbericht:
The next three days will be under strict surveillance... Indeed, the maxi-cat Orange is continuing to progress in a NE trade wind, that's to say fairly close to the wind and it should take them as far as the edge of the Azores high which is less than 1,000 nm to the north before turning towards Ushant. In the meantime, the Marseilles Giant has to beat into this wind, trying to limit stress on the damaged mast rotation ball to a minimum. But the course they've been on for several days is good, very good. Because once they reach the high, they will be able to ease the sheets and make a dash for Ushant, the terminal of this circumnavigation.

Officiële website van het orange team:
http://www.maxicatamaran-orange.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: