Scheldemond races 27-28 april review

  • Author: Ice
    Date: ma, 29/04/2002 - 02:00

Veel wind en regen zijn niet de ideale omstandigheden om veel volk naar Breskens(NED) te lokken voor de jaarlijkse Scheldemondraces en dit blijkte ook aan het aantal inschrijvingen (9) en dan nog onderverdeelt in ORC club, IRC en IMS.
De boten die wel aanwezig waren hebben toch zaterdag 2 en zondag 1 serie kunnen varen wat op zich voor de meeste een goede training was voor het komende seizoen.

Door het beperkt aantal deelnemers was de organisatie genoodzaakt om enkele klasse zoals IMS 1,2 en 3 op zondag samen te laten varen om toch wat competitie in het beperkte veld te maken.Toch had deze klasse wat sportievere banen gewenst zoals windward-leeward banen want het was 2 dagen kamelenrace zonder enig taktisch hoogtepunt.

De organisatie deelde ons mede dat ze er alles aan zullen doen om dit in de toekomst te vermijden en zo een meer sportievere tint aan dit gebeuren te geven met meer deelnemers.

Volledige uitslag volgt.

Fotoalbum:Scheldemond races Breskens (NED) 27-04-2002

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: