Terug naar Breskens door team ECLECTIC

Na een drijfpartij op de Grevelingen afgelopen weekend, hadden de weergoden tijdens het openingsweekend op Breskens hele andere plannen.
Reeds de hele week hadden Reinier v.d. Berg, Peter Timofeef en John Bernard al verteld dat het dikke beuk zou worden op 27 en 28 april 2002.
Dat hebben we geweten ook.

Vrijdag hebben we de boot van het prachtige rustieke St. Annaland op Tholen, via het kanaal van Wemeldinge, en het inkomende tij op de Westerschelde naar Breskens gevaren. Je moet er wat voor over hebben om bij één van de gezelligste clubs van Nederland te gast te mogen zijn, maar je krijgt er ook een hoop voor terug.
Terug ja....even iets om over door te filosoferen :

Terug in Breskens
Vrijdagavond waren we na een jaar weer terug in Breskens.
Een jaar wijzer, een paar bemanningsleden armer, een paar nieuwe bemanningsleden rijker, maar in ieder geval vol enthousiasme om een leuk evenement (al hebben zich niet veel deelnemers gemeld) te varen.
In het clubhuis liepen we al snel Ice tegen het lijf, die er ook al helemaal zin in had samen met zijn Matrix.
Een paar biertjes later mogen we de inschrijving definitief maken en ontstaat een kleine verwarring omtrent de GPH van de Eclectic. Volgens de site van Marac (25 april 2002) 624,8 en dus IMS 2 en volgens de meetbrief van de Marac (11 april 2002) 625,4.
Gelukkig is het wedstrijdsecretatiaat soepel : we varen onder de meetbrief, maar starten mee met IMS 1 en 2. Daar hebben we toen maar weer een paar pilsjes op gedronken.
Onderwijl nog even de hele bemanning gebeld dat ze een uur eerder zich moesten meldenin Breskens dan aanvankelijk aangenomen.

Terug de haven in
Voor de eerste start op zaterdag hebben we besloten om terug te gaan.
Tot 2 x toe vloog de bovenste zeillat uit het grootzeil en konden we dit niet tijdig fiksen. We moesten dus andere latten hebben. In het winkeltje waren volgens Jochum enkel watjes-zeillatten voor watjes-boten te verkrijgen.
Dus hebben we maar een zeillat van de toer 3 ingekort.
Uiteindelijk een futiele exercitie want we hebben na enig beraad toch de Dacron erop gebonden. Wij weer terug het water op.

Heen en terug (weer)
Met de tweede start konden we dus gewoon meedoen. Voor de wind starten en onder spinnaker richting een boei en vervolgens dat hele enorme eind, door de vaargeul.....inderdaad ja...
terug ! Niet echt een spannend gebeuren, maar lekker om aan het zeilen te zijn.
Met korte klappen door de vaargeul, zodat de hikers zich niet hoeven te vervelen en uiteindelijk als 2e over de lijn.
Gecorrigeerde tijd leverde ons een eerste plaats op.

Terug naar Amsterdam
Zondagochtend hebben we Rogier op de Ferry terug richting Amsterdam gezet.
De in het clubhuis geserveerde Zonnevis maakte meerdere slachtoffers dit weekend.
Jammer want dit liet ons met één paar handjes tekort, die we net even nodig hadden om de spinnaker rakken ook goed te varen. Rogier kon dus enkel met lede ogen vanaf de Ferry zien hoe wij langs kwamen varen. Betrouwbare bronnen vertellen ons dat hij ook maandag nog ziek is, maar wel fit genoeg om lekker videootjes te kijken. Beterschap !

We hebben de titel dus niet kunnen prolongeren in het altijd gezellige Breskens, maar wel weer genoten van de wind, het water en de avances van Jochum aan het adres van Melanie, die ons steeds tijdig onze "Middelbiertjes" kwam brengen.

Dit arikel werd ons toegezonden vanop de ECLECTIC door Renate Wildeboer.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: