Spectaculaire Goofie's 6 april 2002

De start en het wedstrijd verloop waren zeer spectaculair waarbij de schepen (64) en bemanning op de proef werden gesteld.

Heel wat schade door de harde wind aan de zeilen op een aantal schepen en tijdens een BB-SB situatie waar WET&WILD (x382) de TAIPAN (Feeling) in zijn keuken kreeg waarna de WARE JACOB geraakt werd moest de WET&WILD van Werner de strijd opgeven en direkt naar de werf. Taipan kreeg van de organistie een DSQ!

De WEERGA (IMX40) was in de loop van de wedstrijd vastgelopen op een zandplaat.

Van de DJINN was de mast afgebroken vermoedelijk door dat de voorstag is gebroken.

De FLAMINGO gaf de DJINN een sleepje, maar de DJINN had ook een lijn in schroef waardoor de reddingsbrigade de sleep over nam en de DJINN naar Colijnsplaat sleepte.
Ook de THE MATRIX (40.7) met Ice aan het stuur moest de strijd een half uur staken wegens een beschadigt voorstagprofiel.

Een bemanningslid van de RED SHARK (11m)ging tijdens een manoeuvre voor een beter positie over boord maar kon door de eigen bemanning gered worden.
Bij terug komst in de haven was, na een warme douche het bemanningslid weer helemaal de oude.

In de IMS was de grote winnaar 1) de EASY LIVING (36.7) met aan het stuur André Nelis voor 2) de ROOMPOT.NL (40.7) en 3) MAGIX (x332) met Marc Flamand.

In de O.R.C. -club was de strijd tussen de WINDFALL van de dhr. Sopers en de SULA van Wllem Huiszoon. In de ongemeten klasse won de HALFMOON (1/2ton) voor de PACE 2 BE.(Bavaria)

De overall prijzen van de 7 wedstrijden in totaal gingen naar de CHECKMATE (Bashford) in de IMS, in de ORC naar de WINDFALL, in ongemeten klasse naar de HALFMOON.

Op de ALDEBARAN (J35) kwamen we dan nog kees de Ridder tegen in de IMS klasse met zijn zoon Dirk de Ridder die in nederland over was van zijn avonturen in de VOLVO OCEAN RACE waar hij furore heeft gemaakt met de ILLBRUCK (VOR60). (zie int. nieuws)

Volledig overzicht van de uitslag vind u op: www.wsvnb.nl/goofy_races_2001_02

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: