Mastbreuk BELGACOM tijdens tocht op het kanaal

In de nacht van vrijdag op zaterdag is de Belgacom trimaran (BEL) zijn mast verloren. De boot, geschipperd door Jean-Luc Nélias, was onderweg naar zijn thuishaven Zeebrugge. Hij bevond zich op ongeveer 30 zeemijl van de Pas de Calais.

"Het is zaterdag om 3 uur 's morgens gebeurd", legt Jean-Luc uit. "We zeilden over bakboord met een noordoosten wind van 28/30 knopen. Ik was aan het roer, Grégoire (Metz) aan de grootzeilwagen en de rest van de bemanning was binnen aan het rusten. In een fractie van een seconde is de mast in drie stukken gebroken."

De zeiler houdt het hoofd koel en staat rationeel tegenover de omvang van de materiële schade:

"Gelukkig is de bemanning ongedeerd en is de boot intact."

De bemanning heeft de boot op motor naar de haven van Le Havre gebracht.

De trimaran was donderdag in de late namiddag uit Port La Forêt vertrokken na drie dagen stage met de voltallige bemanning. Jean-Luc, expert in meteorologie, had besloten om drie dagen eerder te vertrekken dan gepland omwille van de barre weersomstandigheden die voor het weekend voorspeld waren.

Het begin van het seizoen wordt voor het Belgacom Sailing Team zwaar gedwarsboomd.

Officiële site en meer info op: www.belgacomsailing.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: