Verslag Goofie's vanop een 11meter One design

wind: NO 5-6 beaufort.

Na veel gesukkel om het grootzeil te hijsen hadden we toch nog een redelijk goede start. Spookship rondde als eerste de SVK-14, Scandinavian 2de en Red Sharc als 3de. Deze volgorde bleef behouden na het ronden van de OZ-1. Beetje bij beetje liepen we Spookschip in bij een halve wind richting Hammen.

Bij Red Sharc viel er een bemanningslid overboord. Deze kon snel opgepikt worden en in Colijnsplaat weer opgewarmd worden. Ondertussen was er een hevig loefduel tussen Spookschip en Scandinavian. Spookschip loefde ons zo ver op dat we 2 keer moesten gijpen om een groene boei van het vaarwater te ronden.

Na deze manoeuvers lag Scandinavian weer een aantal bootlengtes achter.

De wind werd ruimer, spinaker erop! Al planerend liepen we heel het pak in. Met veel "gesleur" aan de spinakerschoten lukte het Scandinavian Spookschip te passeren..
Spi

Het was een prachtig zicht om Spookschip te zien surfen op de golven, het lukte ons een paar mooie plaatjes te nemen! Het gijpen ging zonder problemen en al zigzaggend door het pak surften we naar de H-18. Bij het naderen van de boei kwam er een harde windvlaag (die we jammer genoeg niet zagen aankomen). Op hetzelfde moment zaten we op de top van een boeggolf. We liepen uit ons roer en even later ging ook Spookschip plat. Door snel handelen van de bemanning werd de spinaker gestreken, dit moest heel snel gebeuren want we hadden stroom mee naar de boei. Spookschip had minder geluk, hun spinaker pakte water en werd bijna overvaren door een ander schip.

Na ronding van de H-18 was het in de wind naar de R-34. Daar aangekomen ging de spinaker er weer op. De snelheid liep op tot 15 knopen met pieken van 16 knopen.
15.4 knoop

Na een voorzichtige gijp (spinaker achter grootzeil) kwamen we in no time aan de boei. Samen met de Easy Living, een First 36.7 met André Nelis aan het stuur rondden we de R-18. Het laatste stuk naar de finish was het zwaarst. Koude harde wind, korte golfslag en ook de stroming hielden ons een tijdje zoet!

Het parcour:
Start richting Zeelandbrug, SVK-14 bb, Overloop van Zierikzee, OZ-1 bb, H-1 SB, Hammen, H-18 bb, R-34 sb, Roompot, Groot Vuilbaard, R-18 aan bb, finish.
Goofie's 6 april 2002

Meer nieuws over 11metre One design: www.elevenmodbelgium.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: