Voorbeeld voor België, KNWV jeugdtop zeilclinic

Van 29 april tot 2 mei jongstleden vond de eerste nationale voorjaars jeugdtop zeilclinic in het regatta centrum te Medemblik (NED) plaats.

60 zeilers uit de Optimist, Europe, Laser, Laser Radial en 470 zeilden in Medemblik, terwijl de 20 windsurfers op de Grevelingen actief waren. De 29er tweemans jeugdboot was tijdens de clinic aanwezig, omdat de 29er de nieuwe ISAF Jeugd WK tweemansboot in Canada wordt.

Elke dag werd gezeild met windkracht (6-7) onder leiding van KNWV trainers en olympische kernploeg leden. De lezingen werden verzorgd door Eric Mehlbaum (regels) Marjan Olyslager (NOC sport & school), Penelope di Lella (Doping), Rob Sepers (weerkennis). Veel aandacht werd aan de fysieke gesteldheid van de deelnemers besteed door lezingen van Henk Gemser en Andrë van Spaandonck.

De deelnemers moesten tijdens de clinic een prestatie evaluatieformulier invullen en een plan voor de toekomst opgeven, zodat KNWV Topzeilen de sporters kan volgen en helpen bij de studie en sport ontwikkelingen.

15-16 juni komen de deelnemers, die naar jeugd EK en WK's gaan, weer samen in Medemblik. voordat zij naar het buitenland worden uitgezonden.

Kan dit in België?
reacties hier rechtsonder dit artikel

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: