Ostend Regatta 2002 in de mist (BEL) foto update

  • Author: entityone
    Date: di, 14/05/2002 - 02:00

Mist als spelbreker.
Donderdagochtend 8 mei om 8 uur lagen een stuk of dertig jachten, van de grote 'Moana', 'Tom' en 'Ora Pro Nobis' tot de kleine 'Coconuts', in het kleine Jachtdokje bij de RNSYC te wachten op het startschot voor de jaarlijkse klassieker en openingswedstrijd van de 'Ostend Regatta 2002'.

Na een eerste uitstel wegens de dichte mist, komt er een tweede, gevolgd door een derde, waarna de hele onderneming zelfs uitgesteld wordt naar vrijdagochtend om 8 uur. Met vriendelijk verzoek om voor 21 uur te finishen in Ramsgate.

De wind, die de hele donderdagochtend lekker uit het
noordoosten stond, was op dat ogenblik al fel afgezwakt, maar het leek nog net te kunnen. Dat was echter weer buiten de mist gerekend die een halfuurtje voor de start Oostende weer inpalmde.
De wedstrijd werd daarop definitief afgelast. Tijdens een contact met de RTYC in Ramsgate bleek dat de mist ook daar niet verdwenen was.

Voor de vele wachtende bemanningen werd uiteindelijk de bar van de RNSYC toch nog geopend, zodat iedereen er voor een verkwikkende warme koffie terecht kon.
Hopend op beter weer voor het volgende weekend, en het deel twee van de 'Ostend Regatta': zaterdag 18 en zondag 19 mei voor enkele olympische banen en 'up-and downs' boven de Stroom- en Oostendebank.
Foto © Dirk van Look

RNSYC site:
http://users.skynet.be/rnsyco/

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: