MAIDEN II breekt Antigua naar Newport record

  • Author: Ice
    Date: wo, 15/05/2002 - 02:00

Tracy Edwards 110 voet lange Maxi-Catamaran MAIDEN II heeft gisterennacht het Antigua naar Newport record verbroken en bleef daarzelfs mee onder de 4 dagen grens.
MAIDEN II en haar gemixte 16 koppige bemanning, geschipperd door Helena Darvelid met navigator Adrienne Cahalan zijn gisteren met een waanzinnige snelheid (40 knopen) Newport binnengelopen, hebben daar eerst de finishlijn gepasseerd aan Castle Hill om 15u30 en 15 seconden plaatselijke tijd.

Een persbericht meld ons de text van het laatste telefoongesprek aan boord wanneer Helena Darvelid het volgende schreeuwde:
"'We're doing 40.6 knots! We can see the finish and we will be in under four days - Awesome!"

MAIDEN II website:
www.maiden2.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun datagedreven digitale marketing en e-commerce optimalisaties met zijn online marketing bedrijf Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: