AMER SPORTS TOO mastbreuk !!!

  • Author: Ice
    Date: do, 02/05/2002 - 02:00

1 mei 2002 16u45 locale tijd. Amer Sports Too heeft haar mast verloren in de Atlantische Oceaan tijdens de 7de etttape van de Volvo Ocean Race. Niemand is gewond geraakt wanneer de mast naar beneden viel en het jacht is niet in gevaar.Ze zijn juist 400 mijl verwijdert van Canada.

Schipper Lisa McDonald meld ons: de bemanning heeft de brokstukken en zeilen binnengehaalt en op de dek.De mast is gebroken boven juist boven de tweede zaling, zo'n 10 meter van de mastvoet van de in totaal zijnde 26 meter.

Lisa zegt dat ze onder spinnaker vaarde met een 12 knopen ZW wind, niet echt omstandigheden om zomaar je mast te verliezen.Eens in de haven zal alles onderzocht worden.

Het overgebleven stukje mast aan dek is op Amer Sport Too net lang genoeg om een noodtuig te maken en hebben aan hun shorecrew gevraagd wat de beste oplossing is om de boot zo snel mogelijk in La Rochelle (FRA) te krijgen met een nieuwe mast voor de start van 25 mei 2002.

Meer info in detail op:
www.volvooceanrace.com
en voor een positie in detail:
www.volvooceanrace.com positionreport

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: