America's cup - Greenpeace ramt Le defi Areva

Tijdens de tewaterlating op 19 mei werd het Frans America's Cup team geramd door een RIB van Greenpeace.
Zij melden dat ze niet opzettelijke deze schade hebben toegebracht want de botsing zou per ongeluk zou gebeurt zijn tijdens het aan de wal zetten van iemand.

LE DEFI is het Franse jacht gesponsord door AREVA en deze zijn betrokken in Nucleaire wetenschap en ontwikkeling en hebben zo het protest gelokt van vele milieu organisaties.

In de haven van Lorient de gaststad van het franse syndicaat was dit weekend volle actie door vele RIB's van milieu activisten die protesteerde tegen de plannen van AREVA door voor de haven gele tonnen met nucleair opschrift en stalen netten uit te zetten voor een blokkade.

LE DEFI is zijn zwaar beschadigd aan zijn stuurboord romp en moet hiermee al haar proefvaarten en training stopzetten tot na de herstelling, of ze beslissen van deze boot compleet af te keuren en zullen we weten na grondig onderzoek binnen de 3 dagen.

Beide partijen stappen in deze zaak naar de rechter.

LE DEFI site:
www.ledefi.com

Greenpeace:
www.greenpeace.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: