Belgacom en de anderen wachten om los te gooien

De tweede reeks van het Wereldkampioenschap Multihulls (de "Course des Phares, Calais - Calais) had zondag moeten vertrekken, maar omwille van de slechte weersomstandigheden is de start van de wedstrijd uitgesteld. Alle schippers hebben hun mening kunnen zeggen en de beslissing is unaniem genomen. Enkel om de haven te verlaten, zou het al russische roulette geweest zijn.

Het was uiteraard een zeer moeilijke beslissing, maar men kon er niet omheen aangezien men voor maandag en dinsdag depressies en een windkracht van 35 tot 50 knopen verwacht.

De schippers moeten zich in deze situatie vanaf woensdag ter beschikking houden van het wedstrijdcomité. De start zou donderdag moeten gegeven worden.

Belgacom sailing team: www.belgacomsailing.com

La Course des Phares info:
www.calais.cci.fr/course/CoursePhares.html

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: